Renten kan justeres

Rentene på forbrukslån kan justeres. Bankene kan selv skru opp renten på lånet. Det gjøres ikke så veldig ofte ta det ikke er raske renteøkninger i det Norske finansmarkedet. Banken må varsle deg som lånetaker om endringer 14 dager før det skjer. Det gir deg tid til å betale ned lånet hvis du skulle ønske det.

Fjern betalingsanmerkninger

Har du fått en betalingsanmerkning må du fjerne den hvis du ønsker å ta opp et lån. Det går ikke an å ta opp lån med betalingsanmerkning. Du må derfor betale regningen. Det er den letteste måten å fjerne en betalingsanmerkning. Det hender at betalingsanmerkninger ikke blir slettet selv om du har betalt regningen. Dette kan være fordi det har skjedd en feil. Ønsker du å få den fjernet må du ringe inn til inkassobyrået. De kan fjerne den fysisk. Gidder du ikke dette så kan du vente til den fjerner seg selv. Alle betalingsanmerkninger slettes automatisk etter 4 år.

Hvordan finner man betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger finnes ved å ta en kredittsjekk av den. Den tas av selskaper som spesialiserer seg på dette. Her snakker vi om dataprogrammer. Du kan også sjekke deg selv. Det er gratis. Ring opp et av selskapene. De gir deg info om det finnes noe på deg. Finner de noe må du gjøre dette opp så fort du kan.