Lån uten sikkerhet

Ønsker du å ta opp et lån bør du holde deg unna fristelsen for å trekke kredittkortet. Kredittkortgjeld er annerledes enn forbrukslån. Når du trekker kredittkortet får du en høyere prosent. Det koster mer å ha penger stående på et kredittkort enn det koster å ha pengene som et forbrukslån. Den største fordelen med et kredittkort er at ikke betaler renter de første 30 til 45 dagene. Dette er en kjempestor fordel for deg hvis du trenger et lån som du vet du kan betale innen 30 til 45 dager. Vet du ikke hvor lang tid det tar å betale tilbake pengene du ønsker å låne, bør du bruke et forbrukslån.

Rente

Renten på forbrukslån er lavere enn renten på kredittkort. Kredittkort har rente på 18 til 40 prosent. Dette er en veldig høy rente og det krever ganske mye å klare å betale så mye penger på et lån over lang tid. Det er derfor viktig at du betaler bort kredittkortgjelden. Renten på forbrukslån er fra 7 til 20 prosent. Det er viktig å huske på at renten ikke er satt på forbrukslån. Renten er satt på kredittkort. Du søker på et kort og du får det med en rente. Renten er lik for alle. Det er også det samme for huslån. Det er forskjell på huslånsrenten mellom bankene, men det er ikke noen spesiell forskjell hos for eksempel DNB. Søker du og 10 andre på huslån hos DNB vil så å si alle få det samme svaret og den samme renten.

Forbrukslånsrenten er ikke satt. Renten er individuell for deg og meg. Det vil si at hvis 10 personer søker på forbrukslån hos Komplett Bank vil alle få forskjellige renter. Noen kan få renter på 8% mens andre kan få renter på 16%. Dette gjør det umulig å vite hva renten blir for deg i hver eneste bank. Du kan se på lån hos alle forskjellige banker og alle vil gi deg deres billigste forbrukslån rente. Hvilke rente du får, og om du får den billigste, er umulig å vite.