Hva er ICO
Hva er en ICO?

En ICO er en initial coin offering eller en kryptoemisjon. En kryptoemisjon er en fin måte for alle som ønsker å samle inn penger til å selge token for å øke kapitalbehovet til ditt selskap. Kryptoemisjoner er vanlig for oppstartsbedrifter og andre selskaper som ønsker å samle inn penger ved å følge andre regler enn de som vanlige banker setter for deg. Vanlige banker bryr seg også veldig sjeldent om oppstart eller grundere, så det er egentlig bare å droppe banker. Det vil være lettere å finne penger hos investorer enn hos banker.

Hvorfor gjøre en ICO?

En kryptoemisjon er en flott måte å samle inn penger på ganske raskt og samtidig gi din investor en enkel mulighet å selge sin investering til noen andre skulle investoren ønske dette. En av problemene vi ser fra næringslivet er at en person ser på et oppstartsselskap og ønsker å investere 10 millioner kroner. For disse pengene får han for eksempel 30% av selskapet. Hvis han ønsker å bli kvitt denne eierandelen om 1 år fordi han har fått et bedre tilbud et annet sted så vil det være vanskelig. Er selskapet fortsatt lite så kan kanskje noen av de som startet selskapet være interessert i å kjøpe andelen tilbake, men investoren får garantert en lavere pris og ikke en høyere pris. Dette gjør at investoren garantert taper penger. Investoren kan også lete etter en annen investor, men en annen investor vil fort skjønne tegningen og se mulighet for å få en rabatert eierandel ganske raskt. Har investoren kjøpt en token som en måte å gi selskapet sin kapital kan i hvert fall investoren gjøre noe med denne token. Kjøp kun token som kan omsettes på børs. Da vil du lett kunne selge den. Investoren kan til og med tjene penger på å kjøpe en token fordi disse går opp og ned i pris etter etterspørsel, mens små eierandelen kun går ned hvis ikke selskaper viser muskler og vokser. På denne måten er kryptoemisjoner og salg av token en fin måte for små selskaper å skape et system som minner veldig om en børs. Børser er for store selskaper med masse penger og ressurser, mens ICO kan alle selskaper gjøre. På denne måten kan ditt nyoppstartede selskap samle inn kapital på samme måte som de store gutta uten å være en stor gutt enda.

ICO hjelper grundere

Det beste med ICO er at det hjelper grundere og skaper også en lavere terskel for å komme i gang med sin ide. Grundere er veldig viktig i Norge fordi Norge er for avhengig av oljen. Norge trenger å diversifisere sin økonomi mot alt annet en olje. Grundere skaper også arbeidsplasser. Man sier at land med mest små og mellomstore bedrifter gjør det bedre enn land som kun har store statseide selskaper. Småbedrifter skaper smidighet og fleksibilitet i økonomien. Kjøpe ICO hjelper også deg som grunder til å vokse.