Betalingsanmerkning

Ønsker du lån må du søke på lån. Når de først sitter der og søker på lån må du huske på flere ting. En av disse mange tingende du må huske på er betalingsanmerkninger. Bankene gir ikke folk med betalingsanmerkninger lån. En betalingsanmerkning er et resultat av en prosess. Betaler du ikke regningen din på forbrukslånet får du en purring. Purringen kommer vanligvis etter 14 dager. Betaler du ikke denne purringen så får du en ny regning som vanlig med neste måneds betaling som også legger til den ubetalte måneden. Så hvis du ikke har betalt en måned, så får du den måned i tillegg neste måned.

Purringer og oppfordringer

Når du ikke betaler regningen din så får du en purring eller en oppfordring til å betale. Disse må du betale. Betaler du ikke denne, så får du en til. Betaler du ikke purring nummer to, så går kravet til et inkassoselskap. Betaler du ikke til inkasso så får du en purring fra inkassoselskapet etter 14 dager. Betaler du ikke denne så tar de ut et krav mot deg i forliksrådet.

Når du får purringer legges det på et lite gebyr. Gebyret er lite. Det er snakk om 70 til 100 kroner. Når regningen går til inkasso så er det snakk om helt andre kostnader. Inkassoselskapene legger på flere tusen kroner i kostnader på ditt lån. Når regninger går til inkasso for ofte så reagerer banken på dette. De blir rett og slett oppgitt, eller så de vil kalle det så går risikoen opp. Når risikoen går opp går kostnaden for deg opp.